• Eigen import
  • Snelle bezorging in Zwolle!
  • Wijnhandel in Zwolle

Ahr wijnen

Gepubliceerd op 24 december 2021 om 16:11

Wijnder Import, specialist in Ahrwijn! 

Maak kennis met de Ahr en de producenten die wij aanbieden!

Ahr (Duitsland)

De Ahr wordt beschouwd als het "rode wijnparadijs" van Duitsland. Het Ahrdal staat dan met zijn 562 ha pas op de tiende plaats van grootste wijnbouwgebieden in Duitsland, maar het is wel het grootste wijnbouwgebied voor rode wijn. Romeinen waardeerden de Ahr al als wijnbouwgebied, vestigden zich tussen de Eifel en de Rijn en planten de eerste wijnstokken in die tijd. Vandaag de dag is het prachtige dal van de Ahr een van de meest prominente rode wijngebieden in Duitsland. 
De Ahr-wijnboeren behoren tot de top van de Duitse wijnproducenten. Ze hebben het Ahr-dal omgetoverd tot een echte schatkamer met een reeks aan prachtige wijnen.

Het "Ahr"-wijngebied maakt deel uit van het Rijnlandse Leisteengebergte en strekt zich over een lengte van ca. 20 km uit langs de benedenloop van de Ahr tussen Altenahr via Bad Neuenahr en Heimersheim. De rivier de Ahr ontspringt in de Eifel bij Blankenheim en komt uiteindelijk uit op de Rijn. De beste wijngaarden bevinden zich op de steile zuidelijke hellingen.

De belangrijkste druif is natuurlijk de Spätburgunder met zijn zusje de Frühburgunder. De Duitse versies van de Pinot Noir en de Pinot Madeleine. Vooral op de steile leisteengronden van de Ahr produceren deze rassen zeer diepe, minerale en fruitige wijnen.

 

We importeren Ahr wijnen van Weingut HJ Kreuzberg uit Dernau, Weingut Nelles uit Heimersheim en Weingut Peter Kriechel uit Bad Neuenahr/ Ahrweiler.
«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.