ahr mountain vine

Eigen wijnimport en wijnverkoop via de wijnwebshop www.reinderenwijn.shop

Wijnen en wijngebieden ontdekken doe ik al jaren met groot plezier. Hoe mooi is het dan ook om anderen deelgenoot te maken van mijn ontdekkingen! 

Dat is dan ook de oorsprong van WIJNDER import. 

Een deel van de wijnen die ik importeer komen uit streken of gebieden die nog wat onderbelicht zijn. Allemaal zijn het kwalitatief hoge wijnen met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Veelal van wijnproducenten die werken met lokale druiven en die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Ook hebben we veel biologische en vegan friendly wijnen!

Omdat het contact met de wijnproducent voor mij cruciaal is doe ik het hele proces van importeren zelf. Met elke wijnproducent heb ik persoonlijk contact, zijn of haar wijnen geproefd en zo bepaald wat interessant zou kunnen zijn voor u als klant. Ook blijf ik nauw in contact met de wijnproducent om op de hoogte te blijven van zijn aanbod en wat we voor elkaar kunnen betekenen. 

Op dit moment importeer ik wijnen uit de Duitse gebieden Ahr en Moezel, uit het Italiaanse gebied de Molise en uit het Spaanse gebied Penedes. Gebieden met wijnen van hoge kwaliteit. Op dit moment zijn er meer dan 50 verschillende wijnen aanwezig! Alle geïmporteerde wijnen zijn te koop voor zowel de particulier als de horeca. 

Naast deze specifieke importwijnen heb ik ook altijd een wisselend assortiment van andere kwaliteitswijnen beschikbaar. Deze wisselen uit gebieden zoals uit Frankrijk: Bordeaux, Bourgogne, Loire, Rhone. Maar ook Italie en meer! 

Bent u benieuwd? Mailen en bellen kan altijd!

Info@reinderenwijn.nl / 0624235462 

 

---- GA NAAR DE WIJNWEBSHOP  ----

 

Horeca
Het assortiment bevat een aantal wijnen die bij uitstek geschikt zijn voor wijn-arrangementen maar ook diverse wijnen die heel goed als kaart-wijn kunnen dienen. Instapwijnen en topcuvees, wijnen om direct te drinken, maar ook exclusieve wijnen met bewaarpotentieel.  
De wijnlijst geeft een mooi overzicht van het totale assortiment. Een prijslijst voor de horeca wordt u op verzoek graag toegestuurd.

Hebt u belangstelling of wilt u van een aantal wijnen weten of proberen of die in uw concept passen of geschikt zijn om op de kaart te zetten, neem dan contact met mij op en ik help u graag!

Particulier (bestelling mogelijk via mail of telefoon)
U vindt op de wijnlijst/ in de wijnwebshop een overzicht van de wijnen die nu in het assortiment zittenen. Deze wijnlijst wordt blijvend geactualiseerd en aangevuld met nieuwe wijnen.

Naast de specifieke wijnen uit de Ahr, Molise en de Penedes heb ik ook altijd een wisselend assortiment van andere wijnen beschikbaar, met name uit de 'oude wereld'. Van Bourgogne tot Barolo, van Loire tot de Vinho Verde. Wilt u een doosje gesorteerd wit of rood, gemengd? Of alleen een paar flessen. Het kan allemaal. Ook veel van deze wijnen zullen de komende tijd in de wijnlijst worden opgenomen.

Hebt u specifieke wensen of middels een kennismakingspakket kennismaken met de Ahr of de Molise van wijnen of hebt u nog andere vragen neem dan vooral contact op.

Bestellen, bezorging en betaling
Alle informatie over bestellen, bezorging, afhalen en betaling vindt u hier.

- - - -

Ahr (Duitsland)

De Ahr wordt beschouwd als het "rode wijnparadijs" van Duitsland. Het Ahrdal staat dan met zijn 562 ha pas op de tiende plaats van grootste wijnbouwgebieden in Duitsland, maar het is wel het grootste wijnbouwgebied voor rode wijn. Romeinen waardeerden de Ahr al als wijnbouwgebied, vestigden zich tussen de Eifel en de Rijn en planten de eerste wijnstokken in die tijd. Vandaag de dag is het prachtige dal van de Ahr een van de meest prominente rode wijngebieden in Duitsland.
De Ahr-wijnboeren behoren tot de top van de Duitse wijnproducenten. Ze hebben het Ahr-dal omgetoverd tot een echte schatkamer met een reeks aan prachtige wijnen.

Het "Ahr"-wijngebied maakt deel uit van het Rijnlandse Leisteengebergte en strekt zich over een lengte van ca. 20 km uit langs de benedenloop van de Ahr tussen Altenahr via Bad Neuenahr en Heimersheim. De rivier de Ahr ontspringt in de Eifel bij Blankenheim en komt uiteindelijk uit op de Rijn. De beste wijngaarden bevinden zich op de steile zuidelijke hellingen.

De belangrijkste druif is natuurlijk de Spätburgunder met zijn zusje de Frühburgunder. De Duitse versies van de Pinot Noir en de Pinot Madeleine. Vooral op de steile leisteengronden van de Ahr produceren deze rassen zeer diepe, minerale en fruitige wijnen.

Weingut Nelles 1479

publicHet ontstaan van Weingut Nelles 1479 gaan ver terug. Uit officiele stukken blijkt dat al in 1479 (vandaar de naam) Peter Nelis, de huurder van een "wyngartz an der buysch portzen", een zeer hoge huur betaalde aan de heren van Landskrone Castle vanwege de kwaliteit van de wijngaard. Deze wijngaard op Landskrone was toen, en is dat nu nog steeds, een meer dan uitstekende wijngaard.  De wijnstokken groeien in de beste wijngaarden van het klimatologisch milde en lager gelegen deel van het Ahrdal. Dit zijn de beroemde wijngaarden van Heimersheimer. Landskrone, Burggarten, Bad Neuenahrer Sonnenberg en Schieferlay. De steile leisteenbodems warmen op in de zon, de donkere stenen slaan de warmte op en geven deze 's nachts af aan hun omgeving. Dit is wat deze wijnen zo vol en krachtig maakt.

In de wijngaarden worden alleen natuurlijke behandelingsproducten gebruikt. Op deze manier bevorderen we het evenwicht in de natuur en de beste voorwaarden voor bestrijding van ongedierte door hun natuurlijke vijanden.

De rode en witte druiven zijn allemaal ontsteeld, d.w.z. verwerkt zonder steel. Dit maakt de wijn zo mals en fluweelachtig. Alle rode wijnen worden per druivensoort en per wijngaardplaats apart opgeslagen en gerijpt in houten vaten. Het resultaat is briljante Pinot Noir, zijdezacht met een elegante geur of krachtige wijnen, vol van smaak met zachte rijpe tannines.

www.weinhaus-nelles.de

 

Serie Nelles 1479

 

Kreuzberg

Logo WeingutKreuzberg Rot VDP NEUDe H.J. Kreuzberg Winery werd in 1953 opgericht door Hermann-Josef Kreuzberg Senior - vertegenwoordiger van de Dernau Winegrowers' Association. Vandaag staan Ludwig Kreuzberg en Frank Josten aan het hoofd van dit wijnbedrijf, met in totaal 9 hectare wijngaard. Zij zijn verantwoordelijk voor alles wat er in de kelder gebeurt, de wijnbouw in de wijngaard en de verkoop. Ludwig en Frank, in samenwerking met hun keldermeester A. Schamaun, weten de basis te leggen voor meer dan uitstekende wijnen.

Zij bedrijven geïntegreerde wijnbouw en ecologische bodembewerking (bemesting met mest, strooisel, schorssnippers of vergroening) speelt hierbij een belangrijke rol. Het snoeien van de wijnstokken op de toplocaties leidt tot een beperking van de opbrengst tot soms minder dan 35 hl/ha. Het gedeeltelijk ontbladeren van de wijnstokken in de nazomer en het uitdunnen van de druiven evenals het selectief handmatig oogsten zijn belangrijke onderdelen van het werk in hun wijngaarden.

Alle droge rode wijnen van de VDP-collectie zijn klassiek gerijpt, d.w.z. open maceratie en gerijpt in oude of nieuwe eikenhouten vaten (barriques). Malolactische gisting en zachte filtratie zijn ook belangrijke onderdelen in hun werkwijze. De witte herfst en de witte wijnen worden koud vergist om hun levendigheid en frisheid te behouden.

Weingut Kreuzberg is een van de beroemdste wijnproducenten in het Ahrgebied en behoort tot een van de 100 beste Duitse wijnhuizen.

www.weingut-kreuzberg.de

 

Serie Kreuzberg

 

Kriechel

kriechelIn 1952 richtte de senior wijnmaker Peter Kriechel zijn eigen wijnmakerij "Peter Kriechel" op met toen een oppervlakte van 1,5 ha. Ondertussen is het wijnhuis het grootste particuliere wijnhuis in de Ahr met inmiddels 24 ha bebouwd oppervlakte en wordt het nog steeds als een echt familiebedrijf beheerd. Vandaag de dag concentreert het wijnhuis zich voornamelijk op de Bourgondische rassen, die meer dan 85% van de wijngaarden uitmaken.

Tijdens de werkzaamheden in de wijngaard wordt veel belang gehecht aan de natuurlijke teelt. Er worden alleen organische meststoffen gebruikt en insecticiden en botryticiden worden volledig vermeden. Verder worden in de wijngaarden groene planten (bijv. peulvruchten) gezaaid om de vorming van humus en de juiste nutriëntenverrijking te bevorderen.

Om de kwaliteit te verhogen worden de druiven op de meeste wijnbouwpercelen gehalveerd. De wijngaarden worden optimaal onderhouden volgens de laatste kennis en de druiven worden selectief met de hand geoogst door geschoolde arbeiders.

Om het idee van regionale wijne ook in de kelder voort te zetten, maakt de wijnmakerij al enkele jaren gebruik van vaten van lokale Ahr-eik.

 

www.weingut-kriechel.de

 

 

Serie Peter Kriechel

- - - -

 

Moezel (Duitsland)

Het wijngebied aan Moezel, Saar en Ruwer geldt als oudste van Duitsland. In grootse stijl introduceerden de Romeinen de wijnbouw aan de Moezel. Talloze vondsten, waaronder diverse pershuizen uit de Romeinse tijd, getuigen van een grote wijnbouwtraditie. Vandaag de dag ligt de helft van de aanplant op steile hellingen met een stijgingspercentage van boven de 30, al dan niet in terrasvorm.

Langs de Moezel tussen Perl en Koblenz, aan de Saar tussen Serrig en Konz, en aan de Ruwer tussen Riveris en het Trierse stadsdeel Ruwer zijn in 125 dorpen zo’n 5.000 wijnboeren actief met in totaal 8.800 hectare wijngaarden. Onder vaak moeilijke omstandigheden, want nergens ter wereld zijn er zo veel steile hellingwijngaarden als in het op vier na grootste wijngebied van Duitsland.

Het wijnbouwgebied is onderverdeeld in zes Bereiche. Burg Cochem aan de benedenloop van de Moezel wordt tegenwoordig vaak Terrassenmosel genoemd, omdat wijnbouw daar vaak alleen maar in terrasvorm mogelijk is. Hier bevindt zich de steilste wijngaard van Europa, de Bremmer Calmont. Het Bereich Bernkastel wordt als Mittelmosel aangeduid en vormt met zijn bekende wijnbouwgemeenten en beroemde wijngaarden het hart van het gebied. Ten zuiden van Trier begint de Obermosel. Het Bereich Moseltor dat deel uitmaakt van de Obermosel, behoort bij het Saarland, terwijl ook in het Bereich Saar wijnbouw bedreven wordt. Ruwertal tenslotte is de kleinste deelregio van het gebied.

Terecht beschouwen de Moezelproducenten zichzelf als Rieslingspecialisten, want die druif beslaat 5000 hectare van de totale aanplant. Deze laat rijpende edele witte wijndruif vindt hier ideale groeiomstandigheden. De beschutte ligging in een dal maakt de streek tot een van de warmste klimaatzones in Duitsland. De steile leisteenhellingen boven de rivieren slaan overdag de zonnewarmte op en geven die ‘s nachts weer af. Metersdiep dringen de wortels van de druivenstokken in de bodem om water en mineralen op te nemen. Zodoende kunnen de boeren van hun met de hand geplukte druiven fijn-fruitige wijnen produceren. Wijnen met een enorme smaakdiepte bij relatief weinig alcohol. Ideaal voor zorgeloos genieten.

Wereldberoemd zijn de edelzoete wijnen die jaarlijks bij veilingen goed zijn voor recordprijzen. Maar ook liefhebbers van droge wijnen komen aan de Moezel aan hun trekken, omdat de wijngoederen uitstekende feinherbe en harmonisch droge wijnen produceren. Bij nationale en internationale keuringen en competities wordt dat bevestigd (duitse wijn.nl)

Weingut Lütz 

In de MitteLutz logol-Mosel bij het dorpje Punderich liggen de wijngaarden van de familie Lütz. Aan de andere kant van de rivier de Moezel, op de steile hellingen en de vlakte. In totaal ruim 5 ha wijngaarden die op natuurlijk wijze worden bewerkt. 'Nachhaltigkeit' (duurzaamheid) staat zeer hoog in het vaandel bij deze wijnmaker. Alles vindt op natuurlijke wijze plaats, onkruidverwijderen, handpluk, natuurlijke gisting en klaring. Alle wijnen zijn daarom ook Vegan.

Van Gutswein tot Premiumwein zijn het echte rieslings. Met niet te veel zuren en een mooie fruitbalans worden de wijnen van Lütz daarom ook door Gault Millaut aangeprezen.

 

 www.weingut-luetz.de

Lutz serie

 

- - - -

Molise (Italie)

Het kleine, onbekende wijngebied Molise ligt in het zuidoosten van Italië ingeklemd tussen de grotere en bekendere wijngebieden Puglia en Abruzzen. Vroeger was het onderdeel van de Abruzzen, maar is al enige tijd onafhankelijk met ook een eigen DOC.

Ondanks zijn geringe aantal hectaren wijngaard komen er uit Molise meer dan aardige wijnen. Zoals authentieke rode wijnen van Aglianico en Tintilia druiven en verfrissende witte wijnen van Falanghina druiven.

De wijnbouw vindt plaats langs de kust en deels ook op hoogte in het bergachtige deel.

 

Tenimenti Grieco

Tenimenti Grieco      Tenimenti serie

 

Vanaf een hoogte van 150 meter, met uitzicht op de zonovergoten kustlijn en over de Adriatische Zee tot aan de Tremiti-eilanden - hier vinden we de wijngaarden en de kelder van Tenimenti Grieco. Deze dynamische, innovatieve wijnmakerij maakt optimaal gebruik van het uitstekende potentieel van het terroir voor de productie van wijn van topkwaliteit. Kustwijnen, met hun eigen unieke brakke identiteit gevoed door een jodiumhoudende zeebries, de typische uitdrukking van een land dat tussen hemel en zee zweeft.

In hun wijngaarden hebben ze de eigenschappen van de bodem, de blootstelling en het microklimaat zorgvuldig onderzocht om de meest geschikte variëteiten, onderstammen en klonen te vinden. Gelegen op zachte alluviale hellingen, genieten de wijngaarden van een uitstekende ventilatie uit alle richtingen, met warme zonnige dagen gevolgd door koele nachten. Vijfentachtig royale hectaren gewijd aan de productie van kwaliteitswijn.

www.tenimentigrieco.it

- - - -

Penedes (Spanje)

Wijnen uit de Penedes in Spanje. Op minder dan een uur rijden van Barcelona ligt de Penedès streek, een vallei beschermd door het indrukwekkende Montserrat gebergte, met daarin natuurparken, bergen, vissersdorpjes en mooie steden.

In Penedès worden interessante moderne wijnen geproduceerd door inheemse en uitheemse druiven met elkaar te blenden.
De producenten worden geholpen door de variatie in hoogtes, landschappen en microklimaten waardoor veel verschillende druivensoorten het hier prima doen. Recent is er uitgebreid onderzoek gedaan naar het terughalen van oude inheemse soorten, naar de ontwikkeling van geïntegreerde en biologische wijnbouwtechnieken en is er geëxperimenteerd met nieuwe druivensoorten en diverse plantdichtheden.

 

Finca Mas Perdut

FMP logo 

 

Een wijngaard met een rijke historie. Het verhaal begint in 1868 wanneer Anton Rosell Mestres het landgoed van Mas Perdut erft, een boerderij waar de typische mediterrane gewassen worden verbouwd, wijngaarden, olijfbomen, amandelen en johannesbroodbomen. Phylloxera (de druifluis)  zorgt ervoor dat in 1892 alle wijngaarden verdwijnen, dus het land wordt omgevormd tot velden beplant met granen, katoen en tabak.

Toen de burgeroorlog was begonnen, werd een deel van het landgoed verwoest, waarbij de hele oogst en de boerderij verloren gingen. In 1941 probeerde Anton Rosell Forcada het landgoed terug te krijgen, maar pas in 1960 hebben hij en zijn zoon, José Mª Rosell Solé, de wijnstokken opnieuw geplant toen de oplossing voor de druifluis was gevonden.

Vanaf 2010 start Josep Mª Rosell Gracia, de vijfde generatie, met de huidige wijnbouw. Hij is momenteel de oenoloog en wijnbouwer die samen met zijn vader werkt aan het verkrijgen van druiven van topkwaliteit om unieke, authentieke wijnen te maken met de maximale expressie van het terroir.

Een aantal van de wijnen van Fina Mas Perdut is natuurwijn.

www.fincamasperdut.com

----

Malepère (Frankrijk)

Malepere is een appellation uit een 500 hectare groot gebied direct ten zuidwesten van Carcassonne, in de Languedoc-Rousillon wijnstreek in Zuid-Frankrijk. De appellation promoveerde tot volledige AOC status in 2007, onder de naam Malepere.

Malepere wijn wordt gemaakt van een eclectische combinatie van Bordeaux en Languedoc druivensoorten. Merlot is de meest gebruikte, gecombineerd met Cabernet Sauvignon, Malbec, Grenache, Syrah en Cinsaut.

Malepere, de meest westelijke appellatie van de Languedoc, heeft een mediterraan klimaat dat heet en droog is met een relatief milde winter. Het milieu hier is niet typisch voor de Languedoc (het lijkt meer op dat van het zuidwesten van Frankrijk), omdat het wordt gescheiden van de rest van de regio door de heuvels in het centrum van het Aude administratieve gebied. Deze korte reeks van vroege Pyreneese uitlopers bereikt hoogten van 600 meter (2000ft) onmiddellijk ten oosten van Carcassonne, en vormt een barrière voor de invloed van de Middellandse Zee oceaan.

Grind terrassen vormen de topografie voor wijngaarden die worden geteeld op een bodem rijk aan klei en kalksteen van die vergelijkbaar is met die van Blanquette de Limoux, direct naar het zuiden. Grote "slechte stenen" (de "mal pierre") liggen verspreid over de bodem en zorgen voor concurrentie voor de wortelsystemen van de wijnstokken om door te dringen in de bodem en op zoek te gaan naar water en voedingsstoffen. Dit tekort beperkt de vegetatieve groei en concentreert de smaakstoffen van de bessen.

 

Guilhem

 

La Louviere

 

---

WIJNDER IMPORT wijnimporteur Zwolle

wijnen uit de Ahr, wijnen uit de Moezel, wijnen uit de Molise, wijnen uit de Penedes

Foto Reinder Slager

Reinder Slager

Welkom bij Reinder en wijn en Wijnder Import! Mijn motto: ‘Wijnkenner is leuk, wijnliefhebber is beter’.

Uw wijn voor 16.00 uur besteld, in Zwolle dezelfde dag bezorgd!
Specialist in Ahrwijn en wijn uit de Molise. Maar we hebben natuurlijk veel meer!