Finca Mas Perdut
2018/2019
Spanje, Penedes
€48,50 (hele serie)

Serie prachtige kwaliteitswijnen uit Spanje, de Penedes.

Een witte wijn van de Xarello druif.

Prachig goudgele kleur. Ook hier weer een intens aromatische wijn. Fris met geuren van kweepeer, honing en kruiden, maar ook wat vanille en amandel. Smaak is heerlijk frsizuur en toch ook vol en blijft tot het eind intens. 

Deze wijn is vergist op lie in roestvrijstalen vaten, waarna hij 4 maanden heeft gerijp in deels eiken vaten en deels keramiek.

--

Een fraaie rose van de Xarello Vermell druif.

De wijn heeft een mooie oranje roze kleur. Een zeer aromatisch wijn, heerlijk geurend glas! Fris bouquet met kruiden, licht rood fruit, maar ook vanille en een beetje toast. Met een heerlijke frisse afdronk.

De wijn heeft vergisting gehad in stalen tanks op de lie, waardoor het fruit mooi naar boven komt. Na de vergisting wordt een deel van de wijn op eikenhout gelegd (vandaar de vanille en toast) en een deel in keramiek.

--

Rode wijn van de Spaanse versie van Carignan, Samsó.

Prachtige intense kersenrode kleur. Ook de geur is vol van rood fuit met tonen van kruiden, leer en tabak.
Een volle maar toch ook frisse smaak. Krachtig elegante wijn met een mooie afdronk.

Na vergisting op de lie in stalen vaten wordt de wijn 14 maanden gerijpt in eikenhouten vaten en deels in keramiek.

Foto Reinder Slager

Reinder Slager

Welkom bij Reinder en wijn en Wijnder Import! Mijn motto: ‘Wijnkenner is leuk, wijnliefhebber is beter’. Als professioneel wijnliefhebber deel ik mijn passie voor wijn graag met u. Vanuit mijn ruime kennis en ervaring op gebied van wijn en gastronomie neem ik u graag mee in de wereld van wijn!