Deze Gutswein is de instapwijn van Weingut Catharine Wechsler. Deze riesling trocken is een assemblage van druiven uit de Westhofener Benn en Westhofener Kirchspiel. De vergisting vindt plaats op cuve met een deels spontane vergisting voor extra complexiteit.

De geur is expressief met tonen van limoen, witte perzik en bloemen. En wat houdt ik toch van de frisse smaak van het citrusfruit, echt riesling

Op dronk: tussen nu en 2024. Prijs €14,00 

In Rheinhessen gebeuren ongelooflijk spannende dingen. Een groep ambitieuze en enthousiaste jonge wijnmakers, die de oudste en beste wijngaarden herontdekken, maakt wijnen die de beroemdste wijngebieden van Duitsland uitdagen en zelfs naar de kroon steken.

Een van die jonge wijnmakers uit Rheinhessen is Katharina Wechsler.

Geboren en getogen tussen de wijngaarden in Westhofen keerde Katharina, na verschillende studies en een carrière in de media, weer terug naar haar roots om zich volledig op het wijnmaken te richten. Dat dit meteen zo’n ontzettend succes zou worden, verraste ook haar. Van twee kleine vaten in 2016, naar fans overal ter wereld en lovende kritieken vandaag de dag (Okhuysen Vinee Vineuse).

Foto Reinder Slager

Reinder Slager

Welkom bij Reinder en wijn en Wijnder Import! Mijn motto: ‘Wijnkenner is leuk, wijnliefhebber is beter’.