De serie wijnen van Nelles 1479  die leverbaar zijn via Wijnder Import of Reinder en Wijn bevat zowel instap wijnen als topcuvees.

Het ontstaan van dit weingut gaan ver terug. Uit officiele stukken blijkt dat al in 1479 Peter Nelis, de huurder van een "wyngartz an der buysch portzen", een ongewoon hoge huur betaalde aan de heren van Landskrone Castle. Deze wijngaard op Landskrone was toen, en is dat nu nog steeds, een meer dan uitstekende wijngaard. De wijnstokken groeien in de beste wijngaarden van het klimatologisch bijzonder milde en het lager gelegen deel van het Ahrdal. Dit zijn de beroemde wijngaarden van Heimersheimer Landskrone, Burggarten, Bad Neuenahrer Sonnenberg en Schieferlay. De steile leisteenbodems warmen op in de zon, de donkere stenen slaan de warmte op en geven deze 's nachts af aan hun omgeving. Dit is wat deze wijnen zo vol en krachtig maakt.

Foto Reinder Slager

Reinder Slager

Welkom bij Reinder en wijn en Wijnder Import! Mijn motto: ‘Wijnkenner is leuk, wijnliefhebber is beter’. Als professioneel wijnliefhebber deel ik mijn passie voor wijn graag met u. Vanuit mijn ruime kennis en ervaring op gebied van wijn en gastronomie neem ik u graag mee in de wereld van wijn!