Wijn proeverij

Op zoek naar een wijnproeverij in Zwolle en omgeving?

059229DC 5F45 4E34 9D36 1CC356619D39

Samen wat meer leren over wijn. Met familie, vrienden of collega’s? Of gewoon lekker wijn drinken. Want wijn drinken is leuk en gezellig maar helemaal als je wat meer weet over wat je drinkt! Een wijnproeverij verzorgt door Reinder en wijn is heel geschikt om genieten en leren bij elkaar te brengen.
Dat kan vanwege Corona tijdelijk alleen online.

We gaan samen op reis in de wereld van wijn en ontdekken welke wijnstijlen bij u passen of aanspreken en waarom. Op een laagdrempelige manier leren we van alles over de wijn. De herkomst, de druiven en de wijngaard. We kijken wat de wijnboer doet met de wijn en hoe dit alles zorgt voor de wijn zoals die in het glas zit. We gaan uitgebreid proeven aan de hand van een aantal basisregels. Toegankelijk, en op elk moment toe te passen. Geschikt voor iedereen ook al hebt u nog helemaal geen kennis van wijn.

Alle online wijnproeverijen kunnen naar wens uitgebreid worden, en zijn in verschillende prijsklassen mogelijk (van basis tot exclusief). We kunnen een wereldwijnreis maken, een Europese wijnreis of een specifiek land behandelen. Ook kunnen we een gebied of druif kiezen, alles is mogelijk. 
Bij de online proeverij krijgt u 1 tot 2 dagen voor de proeverij de te proeven wijnen in kleine flesjes van 150 ml thuisbezorgt, inclusief alle benodigde materialen en info. Als u de wijn koud zet en voor de proeverij zelf zorgt voor de glazen dan komt dat helemaal goed!

Een aantal voorbeelden van wijnproeverijen die mogelijk zijn vindt u hier, maar hebt u andere wensen dan is dit altijd mogelijk! Bij elke wijnproeverij is brood en kaas of worst inbegrepen maar we kunnen de wijnproeverij op verzoek altijd uitbreiden met diverse lekkere hapjes.
Dus: als u zorgt voor de mensen dan zorg ik voor de rest! (uitgangspunt is tenminste 8 personen, minder in overleg)

Daarnaast verzorg ik ook regelmatig kleine huiskamerproeverijen (maximaal 6 personen) met specifieke thema’s waar u individueel of met enkele personen aan kunt meedoen. Houdt daarvoor de agenda in de gaten! Helaas kunnen deze proeverijen in corona tijd niet doorgaan.

Veel wijnen die worden geproefd zijn afkomstig van eigen import (Wijnder import) en na de proeverij ook te bestellen (sommige zijn direct leverbaar) en worden natuurlijk bezorgd (binnen Zwolle is dat gratis!).

---

Wijnen uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italie, Griekenland, Hongarije, Nieuw Zeeland, Amerika, Australie, Zuid Afrika, Chili, Argentinie en niet te vergeten Nederland.

Wijn en kaas proeverij, UITGESTELD

uitgesteld, schrijf je wel vast in | €37,50

HELAAS KAN DEZE PROEVERIJ VANWEGE DE CORONA RESTRICTIES NIET DOORGAAN. HOU DE WEBSITE IN DE GATEN VOOR NIEUWE MOGELIJKHEDEN!

 

Wijn en kaas een combinatie die het altijd goed doet. Maar welke kaas combineert nu goed met wijn en waarom? Daar gaan we uitgebreid bij stil staan en natuurlijk meteen proberen. Dat wordt smullen!

We proeven tenminste 6 verschillende kazen uit meerdere landen.  Soms koe, soms geit en allemaal met bijpassende wijn. Dus ook tenminste 6 verschillende wijnen!
Zowel van de kaas als over de wijn wordt de achtergrond verteld. Laat je verleiden! 

--

Tenminste 6 deelnemers, betaling vooraf

--

Deze proeverij kan ook op uw locatie gegeven. U hoeft dan alleen te zorgen voor een ruimte en een ruime tafel (zodat we allemaal op tenminste 1,5 meter kunnen zitten), de rest verzorg ik helemaal voor u! Wel is er een minimum deelname van 8 personen.

Proef de zon uit de Molise Italië, ONLINE

in overleg | €42,95

Staan de italianen niet bekend om het dolce vita, het goede leven. Wijn is daar een belangrijk onderdeel van. Italiaanse wijn is zon in het glas. Laat de zomer maar beginnen!

Mooie wijnen uit het zonnige Italie! We zullen uitgebreid stilstaan bij de eigenschappen van wijn, de karakteristieke van wijn en natuurlijk speciaal die uit de Molise En genieten van tenmiste 5 mooie wijnen, zowel rood als wit. Buon divertimento!

De wijnen worden allemaal tijdig voor de proeverij bij u thuisbezorgt in kleine flesjes van 150 ml. U hoeft ze alleen koel/koud te zetten.
Daarnaast ontvangt u proefformulieren, een smaakcirckel en een pakketje crackters voor de smaakneutralisatie. Elke zending krijgt tevens een heerlijk italiaans worstje voor bij de proeverij of om gewoon later van te genieten.
Alle geproefde wijnen zijn daarna natuurlijk ook te bestellen!

En dat allemaal voor een Zuid Europese prijs van €42,95

--

Minimaal 8 deelnemers en betaling vooraf.

--

Deze proeverij kan ook op uw locatie gegeven. U hoeft dan alleen te zorgen voor een ruimte en een ruime tafel (zodat we allemaal op tenminste 1,5 meter kunnen zitten), de rest verzorg ik helemaal voor u! Wel is er een minimum deelname van 12 personen.

Foto Reinder Slager

Reinder Slager

Welkom bij Reinder en wijn en Wijnder Import! Mijn motto: ‘Wijnkenner is leuk, wijnliefhebber is beter’. Als professioneel wijnliefhebber deel ik mijn passie voor wijn graag met u. Vanuit mijn ruime kennis en ervaring op gebied van wijn en gastronomie neem ik u graag mee in de wereld van wijn!