Wijn proeverij

Op zoek naar een wijnproeverij in Zwolle en omgeving?

Samen wat meer leren over wijn. Met familie, vrienden of collega’s? Of gewoon lekker wijn drinken. Want wijn drinken is leuk en gezellig maar helemaal als je wat meer weet over wat je drinkt! Een wijnproeverij verzorgt door Reinder en wijn is heel geschikt om genieten en leren bij elkaar te brengen.
Dat kan live (natuurlijk met in achtneming van de regels rond Corona) of online.

We gaan samen op reis in de wereld van wijn en ontdekken welke wijnstijlen bij u passen of aanspreken en waarom. Op een laagdrempelige manier leren we van alles over de wijn. De herkomst, de druiven en de wijngaard. We kijken wat de wijnboer doet met de wijn en hoe dit alles zorgt voor de wijn zoals die in het glas zit. We gaan uitgebreid proeven aan de hand van een aantal basisregels. Toegankelijk, en op elk moment toe te passen. Geschikt voor iedereen ook al hebt u nog helemaal geen kennis van wijn.

Alle wijnproeverijen kunnen naar wens uitgebreid worden, en zijn in verschillende prijsklassen mogelijk (van basis tot exclusief). We kunnen een wereldwijnreis maken, een Europese wijnreis of een specifiek land behandelen. Ook kunnen we een gebied of druif kiezen, alles is mogelijk. Bij elke proeverij zorg ik voor de wijnen, het glaswerk, brood en passende kaas (of worst). En natuurlijk voor de afwas.
Bij een online proeverij krijgt u 1 tot 2 dagen voor de proeverij de te proeven wijnen in kleine flesjes thuisbezorgt, inclusief alle benodigde info. Als u zelf zorgt voor de glazen dan komt dat helemaal goed!

Een aantal voorbeelden van wijnproeverijen die mogelijk zijn vindt u hier, maar hebt u andere wensen dan is dit altijd mogelijk! Bij elke wijnproeverij is brood en kaas of worst inbegrepen maar we kunnen de wijnproeverij op verzoek altijd uitbreiden met diverse lekkere hapjes.
Dus: als u zorgt voor de mensen en bij een live proeverij een voldoende grote ruimte met tafel dan zorg ik voor de rest! (uitgangspunt is tenminste 6 personen, minder in overleg)

Daarnaast verzorg ik ook regelmatig kleine huiskamerproeverijen (maximaal 6 personen) met specifieke thema’s waar u individueel of met enkele personen aan kunt meedoen. Houdt daarvoor de agenda in de gaten!

Veel wijnen die worden geproefd zijn afkomstig van eigen import (Wijnder import) en na de proeverij ook te bestellen (sommige zijn direct leverbaar) en worden natuurlijk bezorgd (binnen 25 kim van Zwolle is dat gratis!).

---

Wijnen uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italie, Griekenland, Hongarije, Nieuw Zeeland, Amerika, Australie, Zuid Afrika, Chili, Argentinie en niet te vergeten Nederland.

Wijn en kaas proeverij

Binnenkort, nu inschrijven | €35

Wijn en kaas een combinatie die het altijd goed doet. Maar welke kaas combineert nu goed met wijn en waarom? Daar gaan we uitgebreid bij stil staan en natuurlijk meteen proberen. Dat wordt smullen!

We proeven tenminste 6 verschillende kazen uit meerdere landen.  Soms koe, soms geit en allemaal met bijpassende wijn.
Zowel van de kaas als over de wijn wordt de achtergrond verteld. Laat je verleiden! 

De zon van Italie, online proeverij.

Inschrijven mogelijk | €30

Staan de italianen niet bekend om het dolce vita, het goede leven. Wijn is daar een belangrijk onderdeel van. Italiaanse wijn is zon in het glas. Laat de zomer maar beginnen!

Mooie wijnen uit het zonnige Italie! We zullen uitgebreid stilstaan bij de eigenschappen van wijn, de karakteristieke van wijn en natuurlijk speciaal die uit Italie. En genieten van tenmiste 5 mooie wijnen, zowel rood, wit als rose. Buon divertimento!

 

Foto Reinder Slager

Reinder Slager

Welkom bij Reinder en wijn en Wijnder Import! Mijn motto: ‘Wijnkenner is leuk, wijnliefhebber is beter’. Als professioneel wijnliefhebber deel ik mijn passie voor wijn graag met u. Vanuit mijn ruime kennis en ervaring op gebied van wijn en gastronomie neem ik u graag mee in de wereld van wijn!