• Eigen import
  • Snelle bezorging in Zwolle!
  • Wijnhandel in Zwolle

Molise wijnen (Italie)

Het kleine, onbekende wijngebied Molise ligt in het zuidoosten van Italië ingeklemd tussen de grotere en bekendere wijngebieden Puglia en Abruzzen. Vroeger was het onderdeel van de Abruzzen, maar is al enige tijd onafhankelijk met ook een eigen DOC.

Ondanks zijn geringe aantal hectaren wijngaard komen er uit Molise meer dan aardige wijnen. Zoals authentieke rode wijnen van Aglianico en Tintilia druiven en verfrissende witte wijnen van Falanghina druiven.

De wijnbouw vindt plaats langs de kust en deels ook op hoogte in het bergachtige deel.

 

Tenimenti Grieco

Tenimenti Grieco

Vanaf een hoogte van 150 meter, met uitzicht op de zonovergoten kustlijn en over de Adriatische Zee tot aan de Tremiti-eilanden - hier vinden we de wijngaarden en de kelder van Tenimenti Grieco. Deze dynamische, innovatieve wijnmakerij maakt optimaal gebruik van het uitstekende potentieel van het terroir voor de productie van wijn van topkwaliteit. Kustwijnen, met hun eigen unieke brakke identiteit gevoed door een jodiumhoudende zeebries, de typische uitdrukking van een land dat tussen hemel en zee zweeft.

In hun wijngaarden hebben ze de eigenschappen van de bodem, de blootstelling en het microklimaat zorgvuldig onderzocht om de meest geschikte variëteiten, onderstammen en klonen te vinden. Gelegen op zachte alluviale hellingen, genieten de wijngaarden van een uitstekende ventilatie uit alle richtingen, met warme zonnige dagen gevolgd door koele nachten. Vijfentachtig royale hectaren gewijd aan de productie van kwaliteitswijn.

www.tenimentigrieco.it